Ciasteczka z czekoladą i orzechami

Przygotowanie ciasteczek z czekoladą i orzechami jest bardzo proste, najważniejsze jest to, aby wybrać najlepsze składniki z produktów wysokiej jakości. Na przykład, lepiej kupić czekoladę w tabliczce, a nie w formie wiórków czy okruchów. Zamiast czekolady można jednak użyć jej zamienników: kakao w proszku, masła kakaowego, mleka skondensowanego. Jeśli gotujesz dla dzieci, lepiej jest użyć posiekanych orzechów, ponieważ mogą one zostać połknięte w całości przez maluchy.

Ciasteczka z czekoladą i orzechami są idealne na zimę i święta Bożego Narodzenia, jako dodatek do herbaty lub kawy. Można je także przyrządzać na urodziny dzieci lub inne uroczystości rodzinne.

Nie można sobie wyobrazić prostszego przepisu na ciasteczka niż ten na ciasteczka z czekoladą i orzechami! Wszystkie składniki do jego przygotowania znajdują się w każdej kuchni, więc można je przygotować w każdej chwili.

Ciasteczka z czekoladą i orzechami są niezwykle delikatne i zwiewne, ale jednocześnie trwałe, dzięki czemu nie kruszą się przy krojeniu. Doskonale smakują jako deser, a trudno im się oprzeć nawet jako samodzielnemu daniu.

Ciasteczka z czekoladą i orzechami są popularnym deserem w Stanach Zjednoczonych, choć rozpowszechniły się na całym świecie. Ludzie lubią je, ponieważ są pyszne i łatwe w przygotowaniu.

W tym artykule wyjaśnię, jak przygotować ciasteczka z czekoladą i orzechami. Przepisy.

Główne składniki to:

  • mąka,
  • cukier,
  • jajka,
  • masło,
  • sól,
  • czekolada
  • i orzechy.

Sposób przygotowania jest prosty. Najpierw należy wymieszać cukier z masłem, aż do uzyskania kremowej masy. Następnie dodaje się jajka, jedno po drugim, i miksuje do uzyskania jednolitego kremu. Następnie dodaje się stopniowo mąkę, aż przestanie się ona kleić do rąk i miski. Na tym etapie dodaje się także sól. Następnie można dodać orzechy i wiórki czekoladowe. Możesz także dodać trochę ekstraktu waniliowego, jeśli chcesz, aby Twoje ciasteczka były bardziej aromatyczne.

Wyłóż blachę piekarnika papierem i posyp mąką, aby ciasto nie przywierało. Uformuj z ciasta kulki i połóż je na blasze, zostawiając między nimi trochę miejsca, ponieważ rozejdą się podczas pieczenia. Piecz je przez 20 minut w temperaturze 350 stopni Fahrenheita (180 stopni Celsjusza).

Po upieczeniu pozostaw je do ostygnięcia na około godzinę przed podaniem.

Ciasteczka czekoladowo-orzechowe to zdrowy deser, który może przygotować każdy.

Jednakże, aby je przygotować, trzeba mieć przynajmniej podstawowe umiejętności kulinarne.

Ciasteczka z czekoladą i orzechami mają wspaniały smak i są bardzo łatwe w przygotowaniu, zwłaszcza jeśli korzystasz z odpowiedniego przepisu.

Ten prosty przepis przyda się każdemu, dlatego gorąco zachęcamy do jego wypróbowania.