Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty to ulubiona surówka mojego taty, nic w tym dziwnego, jest pyszna, soczysta i taka świeża, a jej przygotowanie (to akurat czyni mama, więc tym bardziej jest to ulubiona surówka taty) zajmuje chwilę. Nie ma się co rozpisywać: młoda kapusta, szczypior i koperek, sól, pieprz i łyżka oliwy i octu winnego.

Świetnie pasuje do pieczonych ziemniaków, dajmy na to z zsiadłym mlekiem.

surówka z młodej kapusty

Składniki
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 6
  • główka młodej kapusty
  • duży pęczek koperku
  • duży pęczek szczypiorku wraz z dymką
  • łyżka octu winnego, białego
  • łyżka oliwy
  • sól i pieprz

Przygotowanie
  1. Kapustę posiekaj, zmieszaj z pokrojonym szczypiorkiem i koperkiem.
  2. Dodaj oliwy, dopraw octem, solą i pieprzem.
  3. Całość weź w swoje ręce i ugnieć, tak aby kapusta zmiękła i puściła soki.
  4. Gotowe :).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


8 × dziewięć =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>