Pasta jaglana z suszonymi pomidorami i pieczarkami

Kolejna odsłona pasty śniadaniowej. Tym razem pasta jaglana z suszonymi pomidorami i pieczarkami. Może pieczarki nadają kiepskiego koloru, ale dzięki nim całość jest o wiele lżejsza. Idealnie do pasty pasuje szczypiorek, świeży chleb i czarna kawa, no ale każdy ma swój przepis na poranek :).

pasta jaglana z pieczarkami i pomidorami

Składniki
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 6 suszonych pomidorów (z zalewy lub suszonych)
  • 300 g pieczarek
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pietruszka
  • sól i pieprz

Przygotowanie
  1. Pieczarki zetrzyj na tarce.
  2. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem.
  3. Dodaj starte pieczarki i smaż, aż przestaną puszczać wodę.
  4. Wszystkie składniki umieść w misie blendera i całość zmiel na gładką pastę.
  5. Dopraw sola i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


dziewięć − 8 =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>