Kolejna odsłona pasty śniadaniowej. Tym razem pasta jaglana z suszonymi pomidorami i pieczarkami. Może pieczarki nadają kiepskiego koloru, ale dzięki nim całość jest o wiele lżejsza. Idealnie do pasty pasuje szczypiorek, świeży chleb i czarna kawa, no ale każdy ma swój przepis na poranek :).
Składniki
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 6 suszonych pomidorów (z zalewy lub suszonych)
- 300 g pieczarek
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- pietruszka
- sól i pieprz
Przygotowanie
- Pieczarki zetrzyj na tarce.
- Na patelni podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem.
- Dodaj starte pieczarki i smaż, aż przestaną puszczać wodę.
- Wszystkie składniki umieść w misie blendera i całość zmiel na gładką pastę.
- Dopraw sola i pieprzem.