Masło szałwiowe

Niby proste masło, a zawsze to jakieś urozmaicenie. Masło szałwiowe to aromatyczna odmiana dla zwykłego masła. Idealnie sprawdza się na grzankach, z makaronem albo jako dodatek do jajka na miękko. Koniecznie trzeba wypróbować, a samo przygotowanie zajmuje chwilę.

masło szałwiowe

Składniki
Czas przygotowania: 15 minut
  • kostka masła (najlepiej klarowanego)
  • garść liści szałwii
  • sól

Przygotowanie
  1. Masło rozpuść w rondelku, dodaj liście szałwii i odrobinę soli.
  2. Podsmażaj delikatnie listki, aż będą rumiane.
  3. Przelej całość do miseczki (albo przecedź najpierw przez sitko).
  4. Odstaw do zastygnięcia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


1 × = jeden

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>