Marynowany śledź na toście

Przekąska zdecydowanie nie dla każdego :).

tost ze śledziem i żółtkiem-01

 

Składniki
  • 4 kromki żytniego chleba
  • 2 marynowane filety ze śledzia
  • burak
  • cebula
  • 4 jajka w temperaturze pokojowej
  • ogórek kiszony
  • rukola

Przygotowanie
  1. Surowe śledzie możesz zamarynować 3 dni wcześniej lub po prostu użyć gotowych.
  2. Chleb zgrilluj w piekarniku lub na patelni, śledzie obierz ze skóry, ugotowanego buraczka i ogórka pokrój w plasterki, a cebulę w piórka.
  3. Ułóż składniki na toście zaczynając od rukoli. Na koniec umieść żółtko na szczycie, oprósz je solą i pieprzem i smacznego :).

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


6 + siedem =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>