No i kolejna zupa. Jej smak przypomina przedszkole, w tym dobrym sensie.
Składniki
- 350 g fasolki
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 ziemniaki
- 100 g boczku
- 700 ml bulionu wołowego
- szczypiorek
- majeranek
- estragon
- sól i pieprz
Przygotowanie
- Pokrój boczek, ziemniaki i cebulę w kostkę, marchewkę w talarki, czosnek w płatki.
- W garnku podsmaż boczek, dodaj cebulę i marchewkę. Smaż przez kilka minut. Na koniec dodaj czosnek i smaż jeszcze 2-3 minuty. Dorzuć fasolkę, pomieszaj i zalej warzywa bulionem.
- Gdy zupa się zagotuje dodaj ziemniaki, majeranek, estragon, sól i pieprz. Gotuj około 10 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
- Na koniec posyp szczypiorkiem.