Luksemburska zupa fasolowa

No i kolejna zupa. Jej smak przypomina przedszkole, w tym dobrym sensie.

SAMSUNG CSC

 

Składniki
  • 350 g fasolki
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 ziemniaki
  • 100 g boczku
  • 700 ml bulionu wołowego
  • szczypiorek
  • majeranek
  • estragon
  • sól i pieprz

Przygotowanie
  1. Pokrój boczek, ziemniaki i cebulę w kostkę, marchewkę w talarki, czosnek w płatki.
  2. W garnku podsmaż boczek, dodaj cebulę i marchewkę. Smaż przez kilka minut. Na koniec dodaj czosnek i smaż jeszcze 2-3 minuty. Dorzuć fasolkę, pomieszaj i zalej warzywa bulionem.
  3. Gdy zupa się zagotuje dodaj ziemniaki, majeranek, estragon, sól i pieprz. Gotuj około 10 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
  4. Na koniec posyp szczypiorkiem.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


+ 6 = trzynaście

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>