Kanapki z ogórkiem i miodem

Taki zestaw pokazała mi mama, nie widziałam w tym nic dziwnego, tylko wyśmienite śniadanie. Wszyscy zawsze się dziwili, a ci nieświadomi wręcz krzywili. Chleb (taki żytni z kminkiem najlepiej), zielony, świeży ogórek, miód i orzechy. Po kilkunastu latach spożywania tej pyszności, okazało się, że to litewski wynalazek. Czyli pomysł na odkrywanie kuchni świata, nie tylko poszerza horyzonty, a i uświadamia.

Może kanapka nie jest czymś niesamowitym, daniem dnia, czy oryginalną potrawą. Niezbyt na nią zwracamy uwagę, nie przywiązujemy większej wagi, a to ona zazwyczaj stanowi podstawę najważniejszego posiłku, z nią rozpoczynamy dzień, tak więc i post został jej poświęcony. Takie przypomnienie o rzeczach (nie)zwykłych.

SAMSUNG CSC

Składniki
  • kromki dowolnego chleba
  • plastry świeżego, zielonego ogórka
  • miód jaki lubisz
  • orzechy laskowe, włoskie, migdały, itp.
  • ewentualnie masło

Przygotowanie
  1. Po prostu zrób kanapkę :).

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


pięć − 5 =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>