Gofry

Od jakiegoś czasu na niedzielne śniadanie przygotowujemy gofry. Bezglutenowe już wypróbowaliśmy, teraz przyszedł czas na klasyk z mąki pszennej. Są pyszne, lekkie i chrupiące, a przede wszystkim ich przygotowanie zajmuje chwilę i polega na wymieszaniu kilku składników.

Na zdjęciu wersja na słodko z figą, jogurtem sojowym i marmoladą pomidorową.

gofry

Składniki
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 6 – gofrów
  • 150 g mąki pszennej
  • 200 ml wody
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oliwy
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól

Przygotowanie
  1. Wymieszaj wszystkie składniki w misce.
  2. Konsystencja powinna być dość płynna, podobna do ciasta naleśnikowego.
  3. Smaż gofry w dobrze rozgrzanej gofrownicy przez kilka minut.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


− jeden = 5

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>