Brownie z masłem orzechowym i malinami

Brownie to najwspanialsze ciasto świata. Płynne w środku, kruche na zewnątrz, maślane, maksymalnie czekoladowe, po prostu idealne. Czy może być lepiej? Oczywiscie! Brownie z masłem orzechowym, świeżymi malinami i orzeszkami, to czysty hedonizm :D.

brownie z masłem orzechowym i malinami

 

Składniki
Czas przygotowania: 15 minut + 25 minut pieczenia
Ilość porcji: 30 kawałków – blacha 27×38 cm
  • 450 g gorzkiej czekolady
  • 300 g masła
  • 225 g cukru
  • 225 g mąki pszennej
  • 6 jajek
  • 200 g masła orzechowego
  • garść orzechów
  • maliny

Przygotowanie
  1. Rozpuść czekoladę z masłem (w łaźni wodnej, albo rondlu na malutkim ogniu lub w mikrofali).
  2. Utrzyj jajka z cukrem.
  3. Ciągle mieszając (najlepiej mikserem) dodaj czekoladę z masłem do masy.
  4. Następnie dodaj mąki i mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
  5. Ciasto wylej do blaszki, wyłożonej papierem o pieczenia.
  6. Na ciasto nałóż kleksy masła orzechowego, następnie patyczkiem lub wykałaczką zmieszaj lekko masy.
  7. Ułóż maliny i posyp całość orzechami.
  8. Piecz brownie 25 minut w 180°C (termoobieg).
  9. Smacznego :).

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


× siedem = 49

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>